ایمپلنت ( شامل دو مرحله ی کلی : «جراحی و پروتز »است
مرحله جراحی به دوصورت انجام میشود
۱»جراحی باز یا با فلپ
پس از بررسی رادیوگرافیهای سه بعدی CBCT
لثه برش میخورد (فلپ) و با دریل های مخصوص، حفره ای داخل استخوان فک ایجاد میشود ،سپس پیچ ایمپلنت که از جنس تیتانیم است داخل استخوان قرار میگیرد و بافت نرم( لثه) بخیه میشود .درصورتی که مقدار استخوان کافی نباشد ممکن است پیوند استخوان هم انجام گیرد .
عکس ۱
۲»جراحی دیجیتال (guided implant placement)
در این جراحی قبل از انجام کار عکسهای سه بعدی و اسکن داخل دهانی تهیه میشود و در نرم افزار مخصوص پوزیشن دقیق ایمپلنت ارزیابی میشود و به طور بسیار دقیق فاصله ایمپلنت از عصب و مناطق اناتومیک مشخص میشود، همچنین طول و قطر ایمپلنت و میزان نیاز به پیوند استخوان مشخص میشود.
با توجه به موقعیت نهایی ایمپلنت یک guid یا راهنمای جراحی رزینی با پرینتر سه بعدی ساخته میشود که برای هر ایمپلنت درون آن یک مجرا تعبیه شده است که مانند یک شابلون جهت هدایت مسیر جراحی استفاده میشود.
این راهنمای جراحی به ما کمک میکند اغلب بدون فلپ زدن و باز کردن لثه و بدون نیاز به دید مستقیم استخوان با کمگ گاید جراحی ،دریلینگ و گذاشتن فیکسچر (پیچ ایمپلنت )را انجام دهیم و بدون نیاز به بخیه عمل جراحی را به اتمام برسانیم ،این نوع کاشت ایمپلنت روش پانچ یا flapless نامیده میشود.
اما گاهی نمیتوان بدون برش , جراحی را انجام داد و نیاز است با حداقل برش ( ، Minimally Invasive Flap minimally flap ) کاشت ایمپلنت را انجام داد .
در روش کاشت ایمپلنت دیجیتال جنس ایمپلنت و برند آن هیچ تفاوتی با روش عادی ندارد اما جراحی بسیار دقیق و خونریزی ان بسیار کمتر است ،از انجایی که برش و بخیه ندارد درد بعد از عمل بسیار کمتر از روش باز است .
با حضور تکنولوژی دیگر نیازی به ایجاد برش های عمیق و زیاد روی لثه نیست و درصد بسیار زیادی از بیماران، دیگر به روشهای سنتی نیازی نخواهند داشت .
ویژگیهای روش Digital:
1. برش کوچکتر و حداقل فلپ،نیاز به بخیه کمتر معمولاً به جای ایجاد یک فلپ وسیع، یک برش کوچک روی لثه ایجاد میشود.
2. حفظ خونرسانی: کاهش میزان دستکاری لثه و استخوان باعث حفظ جریان خون و بهبود سریعتر میشود.
3. کاهش درد و تورم: به علت تسریع روند جراحی و عدم باز بودن استخوان در حین جراحی بیمار تجربه بهتری در دوره نقاهت خواهد داشت.
4. دقت بالا با گاید جراحی: بعلت طراحی دقیق گاید جراحی، محل ایمپلنت با دقت بیشتری مشخص شود.
5. امکان لود فوری (Immediate Loading): در برخی شرایط، این روش امکان قرار دادن روکش موقت روی ایمپلنت را در همان جلسه فراهم میکند.
این روش بهخصوص برای بیمارانی که تراکم استخوان خوبی دارند و نیازی به افزایش ارتفاع یا عرض استخوان ندارند، ایدهآل است.
عکس ۲
مرحله پروتزی (روکش ایمپلنت )
بعد از گذشت ۲تا ۶ماه از جراحی وقتی ایمپلنت با استخوان فک استواینتگره شد (جوش خورد )،انجام میشود
عکس ۳
که به دو صورت انجام میشود :
۱. روش سنتی (Conventional Impression):
✅ در این روش، قالبگیری داخل دهان با مواد سیلیکونی یا پلیاتر انجام شده و قالب جهت ادامه کار به لابراتوار ارسال میشود.
✅ لابراتوار با استفاده از قالب، مدل گچی تهیه کرده و روکش را روی Abutment (اباتمنت یا پایه ایمپلنت) طراحی و ساخته و سپس برای قرار دادن در دهان بیمار ارسال میکند.
معایب روش سنتی:
❌ تغییر شکل قالبها به دلیل حساسیت به رطوبت، دما و زمان، که میتواند باعث تغییرات جزئی در دقت نهایی روکش شود.
❌ احساس ناراحتی بیمار هنگام قالبگیری، بهویژه در بیماران با رفلکس تهوع بالا یا افرادی که دچار تنگی نفس هستند.
❌ زمانبر بودن پروسه: نیاز به ارسال قالب به لابراتوار و برگشت آن، که ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد.
۲. روش دیجیتال (Digital Impression):
✅ در این روش، قالبگیری به جای مواد با استفاده از اسکنر داخل دهانی (Intraoral Scanner) انجام میشود.
✅ دادههای دیجیتال بهصورت مستقیم به لابراتوار دیجیتال یا دستگاههای CAD/CAM ارسال شده و روکش به کمک فناوری ۳D Milling یا پرینتر سهبعدی ساخته میشود.
مزایای روش دیجیتال:
✅ دقت بسیار بالا: حذف خطای تغییر شکل قالبها و افزایش تطابق روکش با ایمپلنت.
✅ راحتی بیشتر برای بیمار: بدون نیاز به مواد قالبگیری، بیمار تجربه بهتری خواهد داشت.
✅ کاهش زمان ساخت: اطلاعات دیجیتال بلافاصله ارسال شده و در برخی موارد روکش میتواند در همان روز (Chairside CAD/CAM) ساخته و تحویل داده شود.
✅ امکان طراحی دقیقتر: نرمافزارهای دیجیتال امکان طراحی و اصلاح روکش را قبل از ساخت فراهم میکنند.
✔ روش سنتی همچنان کاربرد دارد اما در برخی موارد باعث ناراحتی بیمار و کاهش دقت میشود.
✔ روش دیجیتال به دلیل دقت، راحتی و سرعت بالاتر، انتخاب بهتری برای بیماران و دندانپزشکان است.
سوالات متداول شما
۱ - آیا ایمپلنت درد دارد ؟
در طول جراحی، دندانپزشک از بیحسی موضعی استفاده میکند، بنابراین بیمار هیچ دردی احساس نمیکند. پس از از بین رفتن اثر بیحسی، ممکن است کمی درد، تورم و ناراحتی تجربه شود، مشابه درد کشیدن دندان یا جراحیهای دیگر دندانپزشکی. این درد معمولاً طی چند روز اول شدیدتر است و پس از ۳ تا ۷ روز کاهش مییابد. راههای کاهش درد ایمپلنت ✔ مصرف مسکنهای تجویز شده توسط دندانپزشک. ✔ استفاده از کمپرس سرد در ۲۴ ساعت اول برای کاهش تورم و درد. ✔ پرهیز از مصرف غذاهای سفت و جویدنی در روزهای اول. ✔ رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه برای جلوگیری از التهاب یا عفونت. در کلینیک ما، کاشت ایمپلنت با حداقل درد و ناراحتی انجام میشود، زیرا: ✔ استفاده از بیحسی قوی و تکنیکهای پیشرفته برای اطمینان از یک تجربه کاملاً بدون درد در حین جراحی. ✔ بهرهگیری از روشهای جراحی دیجیتال که باعث حداقل تهاجم، کاهش خونریزی و بهبودی سریعتر میشود. ✔ مدیریت دقیق درد پس از جراحی با استفاده از داروهای مناسب و توصیههای شخصیسازیشده برای هر بیمار. ✔ محیطی آرام و حرفهای که استرس بیماران را کاهش داده و تجربهای راحت و مطمئن را فراهم میکند.
۲ - قیمت ایمپلنت چقدر است ؟
قیمت ایمپلنت دندان به عوامل متعددی مانند نوع برند، کیفیت مواد، تخصص دندانپزشک، نیاز به درمانهای جانبی بستگی دارد. در مجموعه تخصصی ما، خدمات کاشت ایمپلنت با بالاترین استانداردهای کیفی و قیمتی کاملاً شفاف ارائه میشود . 🔹 جراحی ایمپلنت: ۱۰ میلیون تومان 🔹 روکش زیرکونیا ایمپلنت: ۱۰ میلیون تومان 🔹 در صورت انجام جراحی به روش دیجیتال: ۲ میلیون تومان اضافه میشود 🔹 در صورت نیاز به پیوند استخوان و استفاده از پودر استخوان و یا سینوس لیفت هزینه اضافی محاسبه خواهد شد. هیچ متخصصی نمیتواند بدون انجام معاینه حضوری و بررسی رادیوگرافی، قیمت دقیق درمان را اعلام کند. برای دریافت قیمت و مشاوره تخصصی، حتماً باید وضعیت دندانها و نیازهای درمانی شما بهطور کامل ارزیابی شود.
۳ - ایا میتوان ایمپلنت را زیر بیهوشی انجام داد؟
بله اگر بیمار اضطراب شدید داشته باشد و نتواند تحت بیحسی موضعی راحت باشد. در مواردی که نیاز به کاشت چندین ایمپلنت یا جراحی پیچیدهتر باشد. اگر بیمار دارای فوبیا از دندانپزشکی یا ترس از جراحی باشد. برای برخی از بیماران با شرایط خاص پزشکی که باید جراحی در محیط کاملاً کنترلشده انجام شود. میتوان تحت بیهوشی درمان را انجام داد.
۴ - ایا ممکن است به ایمپلنت حساسیت داشته باشیم ؟
پیچ ایمپلنت از جنس تیتانیوم است ،واکنشهای آلرژیک به تیتانیوم بسیار نادر است ، زیرا تیتانیوم بهطور معمول زیستسازگار (biocompatible)است و کمتر احتمال دارد که واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. اما در برخی موارد، تیتانیوم با سایر فلزات مانند نیکل یا آلومینیوم ترکیب میشود. در این صورت، حساسیت به این فلزات آلیاژی ممکن است باعث مشکلات شود. بنابراین آزمایشهای حساسیت یا مشاوره با متخصص ایمپلنت پیشنهاد میشود تا از سلامت و بیخطر بودن درمان مطمئن شویم.
لینک کوتاه : https://drnegarmir.com/?p=8732